Folosim întotdeauna expresiile la timpul prezent ! Trebuie să crezi că scopul tău se află în sfera posibilităților de realizare.

Dacă repeți afirmația și în același timp  te gândești că nu o poți îndeplini, vei sabota singur acest proces. Poți începe să practici această metodă cu scopuri mai mici și mai credibile pentru a îţi consolida încrederea.

Pe măsură ce îți vei atinge aceste scopuri, încrederea în tine și în afirmațiile tale va crește şi astfel vei putea rezolva probleme din ce în ce mai mari.


Cea mai bună metodă de a programa o afirmație este să-ți eliberezi mintea de orice dorințăși intenție. Folosește sugestia ca și când acel lucru sau stare pe care ți-o dorești este deja îndeplinită, ceva ce este adevărat, este evident , deci nu poate fi negat. Nu trebuie atacat sau apărat, pur și simplu așa. Când o sugestie este corect implementată în subconștient efectul ar fi imediat, va apărea peste noapte și va fi un efect gradual și cumulativ.

Vizualizarea creativă este o aplicație și mai puternică decât afirmațiile. Vizualizarea se face tot la timpul prezent şi dacă îți doresti  să fii vindecat de o boală, să ai o casă sau  o mașină nouă, o relație, atunci simte sentimentul și bucuria ,simte emoția îndeplinrii dorinţei tale.  

Bucurie intensa, ca și cum am deja, am primit acum și nu cândva în viitor ceea ce imi doresc .
Noi în SistemulUltraMind E.S.P, pentru a vizualiza corect, folosim  așa cum Jose Silva ne sugerează un ecran mental. Acest ecran mental trebuie să fie în fața ochilor tăi ridicat la un unghi de 20 °, la cel puțin 2 m în fața ta.

Ecranul mental poate fi cât vrei tu. Îți poți îmbunătății vizualizarea creativă astfel vei proiecta o imagine cit  se poate de realistă. Încorporează mișcarea, fă ecranul 3-D.... pune în el forme și culori cât mai realiste, simte emoțiile asociate cu imaginea, simte bucuria sentimentul de împlinire a dorinței tale.
Gândurile fără emoții nu au nicio putere, simte emoția de a avea ceea ce-ți dorești, folosește-ți și celelalte simțuri, simte cum bate vântul, cum sunt mirosurile, de culorile, temperatura. Cu cât se implici mai multe simțuri, cu atât mai reale vor fi imaginile  din subconștientul tău. Deci, cu cât o imagine este mai reală,cu atit mai mult trebuie sa ne folosim de toate simțurile și mai ales de emoții. Emoțiile sunt factorul declanșator, scânteia  de la care pornește totul. Rezultatele se vor obține în funcție de convingerea ta și cât de puternic ai vizualizat și câte emoții ai pus în obținerea rezultatului.

Termenul de E.S.P. vine de la Percepție  Extrasenzorialași se referă la comunicare sau percepție fără ajutorul celor cinci simțuri,deci al şaselea simţ. Jose Silva spunea că  atunci cînd ne folosim de  Percepția Extrasenzorială Eficientă sau Efectivă putem folosi intuiția pentru a ne crește capacitățile de vindecare pentru a ne dezvolta empatia și de a înțelege mai bine sentimentele unei persoane, în a dezvolta  relațiile  interumane, în afaceri, pentru ghidarea în alegerile pe care le avem de făcut în viață.

Aplicațiile sistemului UltraMind sunt atât de puternice, încât marea majoritate a participanților la aceste cursuri au parte de experiențe senzoriale efective, încâ din a doua zi a cursului.